voetbalzone

Keegan heeft in Wise nieuwe assistent

28 jan 2008, 17:08
Laatst bijgewerkt: 28 jan 2008, 17:08
Advertentie
Dennis Wise heeft zijn baan als trainer van Leeds United ingeruild voor een functie bij Newcastle United. Het voormalige enfant terrible van het Engelse voetbal gaat op St James’ Park deel uit maken van de technische staf van hoofdcoach Kevin Keegan.

Beide clubs bereikten maandagmiddag overeenstemming over een vergoeding. “Alles is sinds het eerste gesprek heel snel gegaan”, laat Leeds in een verklaring weten. “We zijn Dennis heel dankbaar voor zijn inzet en de wijze waarop hij de club weer enigszins uit het slop heeft weten te trekken.”

Het is nog onduidelijk welke rol Wise precies zal gaan vervullen onder Keegan. Vorige week besloot de nieuwbakken coach van The Mapgpies niet in zee te gaan met Geordie Alan Shearer. Wise stond in zijn actieve carrière bekend om zijn ruzies met tegenstanders, scheidsrechters en eigen ploeggenoten.

Wise kwam in oktober 2006 terecht bij Leeds, dat destijds onder de rode streep in het Championship verkeerde. Door een verkeerde financiële huishouding ging de degradatie ook nog eens gepaard met een mindering van tien punten. Desondanks staat Leeds momenteel op een vijfde plaats in de League One.
Bezig met laden …