voetbalzone

Keepers hebben Sergio Ramos door: ‘Ze wachten steeds meer op mij’

Daniel Cabot Kerkdijk25 jan 2019, 06:25
Laatst bijgewerkt: 25 jan 2019, 06:25
Advertentie

Sergio Ramos is in persoonlijk opzicht bezig aan een van de beste seizoenen in zijn loopbaan. De verdediger nam donderdagavond in het eerste bekerduel met Girona (4-2) twee treffers voor zijn rekening en staat dit seizoen zodoende al op veertien treffers: tien in dienst van Real Madrid en vier in het tenue van het nationale elftal van Spanje. De eerste treffer van Ramos mocht er zijn: een Panenka vanaf elf meter.

Ramos benutte in zijn loopbaan vijftien strafschoppen en zeven daarvan waren een Panenka, of een inzet die daarop leek. “Op dit moment gaat het persoonlijk heel goed met mij en dat ik deze penalty zo neem, is een teken van zelfvertrouwen”, vertelde de verdediger na afloop. “Ze gaan er nog steeds op deze manier in, maar het moet geen gewoonte worden of blijven.”

“De keepers wachten steeds meer op mij”, merkte Ramos op. “Als ze zich vervolgens niet bewegen, zal ik uiteindelijk voor een hoek moeten kiezen.” Santiago Solari heeft geen moeite met de risico’s die Ramos neemt tijdens een strafschop. “Dat is zijn keuze. Uiteindelijk gaat het om het doelpunt”, benadrukte de oefenmeester van Real Madrid.

“Sergio is een specialist en hij heeft zich in de loop der jaren geperfectioneerd. Daarna heeft hij als een echte nummer negen de 3-2 binnengekopt. Hij kan ook als spits spelen, onderschat hem niet”, knipoogde hij. “Sergio is een echte strijder.” Real Madrid en Girona staan volgende week in Catalonië tegenover elkaar, met een toegangsbewijs voor de halve finales van het Spaanse bekertoernooi als inzet.

Bezig met laden …