voetbalzone

Keepersgok van Advocaat valt verkeerd uit: 'Ik heb nog twee dagen'

Daniel Cabot Kerkdijk21 sep 2012, 07:30
Laatst bijgewerkt: 21 sep 2012, 07:30
Advertentie

Dick Advocaat kampt met hoofdbrekens. De trainer van PSV koos aanvankelijk voor Przemyslav Tyton, maar donderdag in het Europa League-duel met Dnipro (2-0) opteerde hij voor Boy Waterman onder de lat. Het maakte op Oekraïense bodem geen enkel verschil en zodoende mag worden geconcludeerd dat Advocaat zichzelf met zijn keeperswissel in een lastig parket heeft gebracht.

/

Waterman werd gezien als de ideale tweede man achter Tyton. Na twee nederlagen in de eerste vijf competitiewedstrijden besloot Advocaat opmerkelijk genoeg de Pool echter al te slachtofferen. Precies een jaar en twee dagen nadat hij een zware hersenschudding tegen Ajax opliep en maanden uit de roulatie was, kreeg Tyton dus opnieuw een zware klap te verwerken. "Geen commentaar", was het enige dat Tyton kwijt wilde toen De Telegraaf hem benaderde.

Advocaat weet dat Waterman zich allerminst op het hoogste niveau heeft bewezen en ook dat hij nu een keeper op de bank heeft zitten wiens zelfvertrouwen een enorme deuk heeft opgelopen. Advocaat wilde niet zeggen of Waterman zondag tegen Feyenoord opnieuw het vertrouwen krijgt, maar dat is wel aannemelijk. "Ik heb nog twee dagen om daar over na te denken."

Bezig met laden …