voetbalzone

Keiharde woorden over Noa Lang: ‘Hij komt op mij over als een milde tbs-patiënt’

Jonathan van Haaster05 jul 2023, 00:05
Laatst bijgewerkt: 05 jul 2023, 00:05
Advertentie

Özcan Akyol heeft in duidelijke bewoordingen laten weten geen fan te zijn van Noa Lang. De schrijver was dinsdagavond te gast in De Oranjezomer, waar de aanvaller van Club Brugge ter sprake kwam door de interesse van PSV in zijn persoon. "Het probleem is dat hij vaak probeert te praten en dat kan hij niet", vertelde Akyol onder meer.

"Ik vraag me af of je wel met een enkelband mag voetballen in de Eredivisie", schoot Akyol uit de startblokken. "Dat moet toch bij de reclassering worden uitgezocht." Op de vraag van presentatrice Hélène Hendriks of Akyol Lang dus 'geen type voor PSV vindt', antwoordt de Deventenaar: "Hij komt op mij over als een milde tbs-patiënt. Heb je weleens een interview van hem gezien?"

Noa Vahle, de journaliste die ook in de studio aanwezig was, beaamt dat Lang moeilijk te interviewen is. Zij is doorgaans aanwezig bij het Nederlands elftal om interviews af te nemen met de aanwezigen bij Oranje. "Ik heb er twee weken geleden nog een met hem gedaan. Hij is een moeilijke interviewer." Hendriks vraagt zich af of het niet belangrijker is dat Lang met zijn voeten spreekt. Akyol: "Ja, maar het probleem is dat hij vaak probeert te praten en dat kan hij niet."

Lang kwam ter sprake nadat er een fragment werd laten zien van Earnest Stewart, die op een persconferentie vragen beantwoordde over de Oranje-international. Lang staat namelijk in de nadrukkelijke belangstelling van de Eindhovenaren en daar draait de technisch directeur van PSV niet omheen. "We willen heel graag goede spelers halen en Noa is een goede speler", liet de Amerikaan weten. "Ik ga niet ontkennen dat er contact is." Lang staat in Brugge nog tot medio 2025 onder contract.

Bezig met laden …