voetbalzone

Keita tekent daags na aankondiging vertrek in nieuwe beloofde land

Thijs Post08 jul 2012, 13:10
Laatst bijgewerkt: 08 jul 2012, 13:10
Advertentie

Seydou Keita heeft daags na zijn aankondiging van zijn vertrek bij Barcelona een contract getekend bij Dalian Aerbin. De middenvelder uit Mali werd onlangs al gefotografeerd in Dalian en zondagmiddag heeft hij zijn handtekening gezet onder een contract. Sport heeft de beschikking over een foto van Keita met algemeen directeur Ming Li van de club. De afbeelding werd geplaatst op Weibo, de Chinese equivalent van Twitter.

/

De 32-jarige Keita heeft een contract voor 2,5 seizoen getekend. De club heeft bekend gemaakt dat Keita gaat spelen met het rugnummer twintig. De middenvelder vertrekt deze week naar Mali om een aantal persoonlijke zaken af te ronden en meldt zich op 16 juli bij zijn nieuwe werkgever. Naar verluidt gaat hij veertien miljoen euro per seizoen verdienen.

China is de laatste tijd erg in trek bij spelers die in de herfst van hun carrière een flinke smak geld willen verdienen. Zo stapte Nicolas Anelka over naar Shanghai Shenhua en zal ook Didier Drogba aan de slag gaan in het Aziatische land.

Bezig met laden …