voetbalzone

Kek: 'Slovenië mag mijns inziens alle groepswedstrijden verliezen'

Daniel Cabot Kerkdijk01 jun 2010, 20:25
Laatst bijgewerkt: 01 jun 2010, 20:25
Advertentie

Matjaz Kek wil dat Slovenië op het komende WK in Zuid-Afrika in elke wedstrijd attractief gaat voetballen. De bondscoach zal niet van zijn geloof afstappen, ook al leidt mogelijk tot uitschakeling in de groepsfase. "Slovenië mag mijns inziens alle groepswedstrijden verliezen zolang we attractief spelen en het publiek vermaken", vertelde de keuzeheer op een persconferentie.

/

"We willen dat het publiek achter ons gaat staan", vervolgde Kek, die onder meer Internazionale-middenvelder Rene Khrin en FC Groningen-aanvaller Tim Matavz in zijn WK-selectie heeft opgenomen. "We willen het publiek niet voor ons winnen door zogenaamd de underdog te zijn, maar door attractief te spelen. Helaas gaat attractief voetbal en winnen niet altijd samen, maar met tien man achter de bal is absoluut niet mijn voetbalfilosofie."

Kek schrapte in zijn voorselectie de namen van middenvelders Darjan Matic en Mirnes Sisic en verdediger Dejan Kelhar. Komende vrijdag oefent Slovenië in Maribor tegen Nieuw-Zeeland, dat eveneens in Zuid-Afrika van de partij is. Daarna wacht de reis naar Johannesburg. Afgelopen weekeinde wonnen de Slovenen een oefenduel met een lokaal Oostenrijks team met 3-0.

Bezig met laden …