voetbalzone

Kenneth Perez zou één wissel bij het Nederlands elftal zeker snappen

Mart van Mourik21 jun 2024, 18:23
Laatst bijgewerkt: 24 jul 2024, 23:13
Advertentie

Kenneth Perez zou het begrijpen als Joey Veerman geen basisplek krijgt tegen Frankrijk, zo laat de analist weten via ESPN. Diverse Nederlandse media verwachten dat de middenvelder van PSV vrijdagavond het veld moet ruimen voor Georginio Wijnaldum. “Ik vind het niet logisch, maar ik snap het wel”, probeert Perez uit te leggen.

Eerder op de vrijdag meldde Voetbal International twee wijzigingen te verwachten bij Oranje voor het duel met de Fransen. Diverse journalisten van het medium denken dat Wijnaldum en Jeremie Frimpong de voorkeur krijgen boven Veerman en Xavi Simons.

“Is het logisch dat Veerman vervangen wordt? Niet echt”, vertelt Perez. “Veerman speelde wel heel matig vorige wedstrijd (tegen Polen, red.). Maar als het op basis van die ene wedstrijd is, is het wel heel snel om hem eruit te halen.”

“Als dit zijn keuze gaat zijn, dan wil hij niet het vele balverlies van Veerman. Blijkbaar heeft hij dan ingeschat dat hij dat niet gaat verbeteren ten opzichte van de eerste wedstrijd”, vervolgt Perez.

“Dat balverlies van Veerman is natuurlijk wel killing tegen een tegenstander als Frankrijk. Als hij verwacht dat Veerman dat weer zou doen, dan snap ik het wel.” Bondscoach Ronald Koeman benadrukte inderdaad op de persconferentie dat Nederland zeer zorgvuldig moet zijn in balbezit, omdat de Fransen razendsnel omschakelen.

Het lijkt erop dat Koeman tegen les Bleus vrijdag in ieder geval vasthoudt aan de achterste vijf namen. In dat geval vormen Bart Verbruggen, Denzel Dumfries, Stefan de Vrij, Virgil van Dijk en Nathan Aké net als tegen Polen (1-2 winst) de Nederlandse defensie.

Op het middenveld lijken Jerdy Schouten en Tijjani Reijnders zeker van hun plaatsje, terwijl de journalisten van VI en het Algemeen Dagblad verwachten dat Veerman geslachtofferd wordt voor Wijnaldum. Voorin zou Simons plaats moeten maken voor Frimpong. Memphis Depay en Cody Gakpo completeren de voorhoede.

Bezig met laden …