voetbalzone

Kenneth Vermeer verlaat LAFC nog geen 24 uur voor begin van competitie

Chris Meijer17 apr 2021, 09:07
Laatst bijgewerkt: 17 apr 2021, 09:07
Advertentie

Kenneth Vermeer heeft Los Angeles FC per direct achter zich gelaten, zo communiceert de Amerikaanse club via de officiële kanalen. LAFC schrijft in een bericht op zijn website dat het doorlopende contract van de 35-jarige doelman in onderling overleg beëindigd is. Vermeer speelde sinds januari 2020 in de Major League Soccer.

De timing van het vertrek van Vermeer is redelijk opvallend, daar LAFC in de nacht van zaterdag op zondag (00.00 uur Nederlandse tijd) zijn eerste competitiewedstrijd van het seizoen tegen Austin afwerkt. Trainer Bob Bradley had nog geen eerste doelman aangewezen voor het nieuwe seizoen, maar het had er alle schijn van dat Pablo Sisniega de concurrentiestrijd van Vermeer ging winnen en dat de Nederlandse sluitpost derhalve weinig aan spelen zou toekomen.

Met het vertrek van Vermeer komt er nu een plek vrij voor een buitenlandse speler vrij in de selectie van LAFC. De Amerikaanse transferwindow is nog tot 1 juni geopend. Vermeer werd door LAFC ruim een jaar geleden overgenomen van Feyenoord. In zijn eerste, en naar nu blijkt enige, jaar in Los Angeles keepte de vijfvoudig Oranje-international zeven officiële wedstrijden. Vermeer moest het vorig seizoen ook geregeld stellen met een plek op de reservebank, doordat Bradley onder de lat koos voor Sisniega.

Bezig met laden …