voetbalzone

Kerkez bereikt akkoord met nieuwe club en wacht alleen nog op AZ

Tom Rofekamp09 jul 2023, 18:39
Laatst bijgewerkt: 09 jul 2023, 18:39
Advertentie

Milos Kerkez is akkoord met Lazio over een meerjarig contract. Dat meldt transfermarktexpert Fabrizio Romano zondagavond. De negentienjarige linksback wil dolgraag naar de nummer twee van Italië en wacht alleen nog op groen licht van AZ. De Alkmaarders gaan komende week om de tafel met Lazio om de transfersom te bespreken.

Begin deze week werd al duidelijk dat Lazio op poleposition lag voor Kerkez. Het Spaanse Relevo wist dat de Hongaar goede gesprekken had gevoerd met de clubleiding. Die hebben klaarblijkelijk geleid tot een persoonlijk akkoord, waardoor het wachten is op de clubs. AZ verlangt naar verluidt zo'n twintig miljoen euro voor zijn oogappel.

Mochten de Romeinen dat willen betalen, strijkt AZ een veelvoud op van wat het in januari 2022 overmaakte aan AC Milan. Kerkez kwam destijds voor ruim één miljoen euro over van i Rossoneri. Toch lijkt een vraagprijs van twintig miljoen redelijk marktconform. Transfermarkt taxeert de linkspoot momenteel op een marktwaarde van vijftien miljoen euro.

Kerkez groeide al gauw na zijn komst uit tot publiekslieveling in het AFAS Stadion. Hij was afgelopen seizoen een belangrijke spil in het team van Pascal Jansen, zowel in competitie- als beker- en Europees verband. In de Conference League, waar AZ uiteindelijk in de halve finale strandde, wekte Kerkez de interesse van Lazio. AZ trof i Biancocelesti namelijk in de kwartfinale, waarin het over twee wedstrijden met 4-2 te sterk was. Kerkez speelde tot nog toe 57 wedstrijden voor de Alkmaarders. Daarin maakte hij vijf doelpunten en gaf hij acht assists. AZ heeft met David Møller Wolfe al een vervanger in huis gehaald.

Bezig met laden …