voetbalzone

Kerkez in de wolken na droomdebuut voor Hongarije tegen Duitsland

Wessel Antes24 sep 2022, 13:57
Laatst bijgewerkt: 24 sep 2022, 13:57
Advertentie

Voetballers en clubs zijn anno 2022 meer dan ooit actief op social media. Topspelers als Lionel Messi, Memphis Depay, Cristiano Ronaldo, Robert Lewandowski en Zlatan Ibrahimovic, maar ook clubs uit binnen- en buitenland geven (bijna) dagelijks via Instagram, Twitter of andere internetkanalen een inkijkje in het reilen en zeilen. Voetbalzone zet de gekste, mooiste en opvallendste posts op social media in de rubriek VZ Social op een rijtje.

Milos Kerkez beleefde vrijdagavond een droomdebuut voor zijn land Hongarije in de Nations League. De Hongaren wisten Duitsland in Leipzig met 0-1 te verslaan en zijn zeer dichtbij de finaleronde van het toernooi. Kerkez zelf speelde een zeer degelijke pot tegen Bayern München-aanvaller Serge Gnabry. De pas achttienjarige linksback van AZ mocht de volle negentig minuten uitspelen en hield de Duitser vrij eenvoudig onder controle.

Via Twitter reageert Kerkez met een korte, maar krachtige Tweet: “Een absolute eer voor mij en mijn familie. We gaan door!” Maandagavond speelt Hongarije de belangrijke thuiswedstrijd tegen Italië. Daarin zal worden beslist wie er met de groepswinst in de Nations League vandoor gaat. Ook in Alkmaar is Kerkez razendpopulair. In zijn eerste tien wedstrijden voor AZ gaf de veel opkomende linkspoot maar liefst zes assists. Tevens maakte Kerkez in de competitiewedstrijd tegen Sparta (2-3 winst) zijn eerste treffer voor de club.

Bezig met laden …