voetbalzone

Kerstvoetbal in België: 'Als iedereen spaghetti eet, is er geen probleem'

Bart Kruyt26 dec 2011, 06:45
Laatst bijgewerkt: 26 dec 2011, 06:45
Advertentie

Niet alleen in Engeland, maar ook in België wordt er gevoetbald op Tweede Kerstdag. De Jupiler League gaat de negentiende speelronde in: pas daarna is er tijd voor een niet al te lange winterstop. Trond Sollied van AA Gent is geen voorstander van het Kerstvoetbal, maar voorziet geen problemen voor zijn ploeg: “Als iedereen spaghetti eet, is er geen probleem.”

Maandagavond speelt Gent tegen Westerlo. “Voor ons is dit een gewone werkdag”, zegt Sollied in Het Nieuwsblad. “We hebben uitstekend kunnen trainen. Ik zag geen kleine oogjes bij mijn spelers. Iedereen was zowel fysiek als mentaal bij de les. Die mentale vermoeidheid waarover ik sprak na Beerschot (woensdag in de beker, red.), is echter logisch. Dat is bij alle clubs zo.”

Na de wedstrijd van maandagavond hebben de spelers van Gent zes dagen rust. “Zes dagen is uiteraard te weinig, maar door ons programma in januari hebben we geen andere keuze”, legt Sollied uit. “Het Duitse model is veel beter voor de voetballer. Daar houden ze veel meer rekening met het lichaam van de spelers. Zowel fysiek als mentaal weten ze daar de spelers optimaal te begeleiden.”

“Dan is het in België toch een stuk moeilijker, om nog maar te zwijgen van het regime in Engeland”, vervolgt de voormalig oefenmeester van sc Heerenveen. “Maar daar beschikken ze dan weer over dermate ruime spelersgroepen dat een coach zonder probleem kan roteren.” Gent staat momenteel tweede in de Belgische Jupiler League, met drie punten minder dan Anderlecht.

Bezig met laden …