voetbalzone

Ketsbaia neemt takenpakket Cúper bij Georgië over

Daniel Cabot Kerkdijk06 nov 2009, 11:59
Laatst bijgewerkt: 06 nov 2009, 11:59
Advertentie

Temuri Ketsbaia moet het nationale elftal van Georgië naar EK van 2012 in Polen en Oekraïne leiden. De 41-jarige oud-international, die twee maanden geleden door Olympiakos Piraeus op straat werd gezet, is de opvolger van Héctor Cúper, die op zijn beurt inging op de avances van Aris Saloniki.

/

Georgië heeft een rampzalige WK-kwalificatiecyclus achter de rug. De voormalige Sovjetrepubliek verzamelde slechts drie punten in haar groep. In goed overleg besloten Cúper en de Georgische voetbalbond (GFF) de wegen te laten scheiden. Ketsbaia treedt per 1 januari 2010 in dienst voor een periode van anderhalf jaar, en eventueel langer indien het EK wordt bereikt.

Ketsbaia was eerder vijf jaar in dienst bij Anorthosis Famagusta, waarmee hij twee landstitels veroverde en deelname aan de Champions League afdwong. "We hebben enkele uitstekende spelers en zijn in staat om goed voetbal te spelen. Ik kan niet beloven dat Georgië over twee, vier of zes jaar op een groot toernooi speelt, maar we zullen er alles aan doen."

Bezig met laden …