voetbalzone

'Keuze Bréchet tekent zijn juiste instelling'

16 jun 2008, 09:03
Laatst bijgewerkt: 16 jun 2008, 09:03
Advertentie
Jérémie Bréchet zet maandag zijn handtekening onder een driejarig contract met PSV. mits hij de medische keuring doorstaat. "Hij geeft het sportieve verhaal voorrang', zegt toekomstig trainer Huub Stevens in de maandageditie van De Telegraaf.

Stevens toont zich gelukkig met de komst van de 28-jarige Fransman, die zijn transfervrije status bij Sochaux optimaal benut. Het vooruitzicht te kunnen spelen in de Champions League was voor Bréchet een van de redenen voor PSV te kiezen.

"Dat hij voor PSV kiest, betekent dat hij over de juiste instelling beschikt", zegt Stevens in de ochtendkrant. "Een speler van zijn leeftijd wil vaak nog een flinke financiële klapper maken, maar Bréchet geeft het sportieve verhaal voorrang."

Bréchet had keus uit meer clubs dan alleen PSV. De 28-jarige verdediger kon zijn contract verlengen bij FC Sochaux en stond ook in de belangstelling van FC Nantes. Bovendien zou er ook interesse zijn voor de Fransman vanuit Duitsland en Spanje.

"Ik ben erg blij met zijn beslissingen, want hij is op meerdere plaatsen inzetbaar; links op het middenveld, linksback en centraal links in het hart van de verdediging. Daarnaast is hij sterk met het hoofd en een persoonlijkheid", aldus een blije Stevens.

Bréchet maakte zijn debuut in het betaald voetbal bij Olympique Lyon en stapte tijdens het seizoen 2003/04 over naar Internazionale. Het Italiaanse avontuur en zijn volgende club Real Sociedad bleek geen succes. Bij Sochaux groeide de verdediger wél uit tot een vaste waarde en was hij zelfs aanvoerder.
Bezig met laden …