voetbalzone

'Keuze Cziommer valt op Red Bull Salzburg'

19 jun 2009, 13:06
Laatst bijgewerkt: 19 jun 2009, 13:06
Advertentie
Simon Cziommer zet zijn loopbaan voort in Oostenrijk. De Duitse middenvelder van AZ, die het afgelopen seizoen nog werd uitgeleend aan FC Utrecht, was lange tijd in beeld bij Heracles Almelo, maar die club meldt vrijdag op de eigen website dat de keuze van Cziommer is gevallen Red Bull Salzburg, dat zal worden getraind door de Nederlander Huub Stevens.

“Helaas heeft Simon Cziommer na goede gesprekken met Heracles Almelo gekozen voor de nieuwe club van zijn oude trainer Huub Stevens, namelijk Red Bull Salzburg. Heracles Almelo zal nu verder werken en alles doen om op deze positie een andere adequate speler aan te trekken”, zo luidt het statement op de website van de club uit Overijssel.

Cziommer is geen onbekende van Stevens. De twee werkten eerder samen in de tijd dat de oud-speler van onder meer FC Twente en Schalke 04 actief was voor Roda JC. Komend seizoen moet hij de Limburgse coach bijstaan in zijn taak Die Bullen naar de Champions League te loodsen. De kampioen van Oostenrijk mag namelijk deelnemen aan de voorronde van het kampioenenbal.
Bezig met laden …