voetbalzone

'Keuze De Boer onbegrijpelijk: Sigthórsson moet uit de basis verdwijnen'

Bart Kruyt23 sep 2014, 00:00
Laatst bijgewerkt: 23 sep 2014, 00:00
Advertentie

Ajax haalde in de zomer twee nieuwe spitsen binnen, maar Kolbeinn Sigthórsson is op het moment de eerste keus in de punt van de aanval. De IJslander leek in de afgelopen transferperiode te gaan vertrekken, maar bleef toch in Amsterdam en is in de ogen van Frank de Boer op het moment de beste spits voor Ajax. Daar zijn de bezoekers van Voetbalzone het duidelijk niet mee eens.

voetbalzone

In de afgelopen dagen kon men op onze frontpage reageren op de poll 'Wie moet de eerste spits zijn bij Ajax?' en in totaal brachten bijna 12000 bezoekers hun stem uit. Opvallend was dat Sigthórsson de minste stemmen kreeg: slechts 16 procent vindt dat de IJslander moet blijven staan. 44 procent denkt dat Arek Milik de beste spits is voor Ajax en 40 procent stemde voor Richairo Zivkovic.

Laatstgenoemde kwam afgelopen zomer over van FC Groningen, maar moet voorlopig genoegen nemen met speelminuten in de Jupiler League. Zivkovic is pas achttien jaar oud en Ajax wil hem laten rijpen bij Jong Ajax. Milik speelde tot dusver twee wedstrijden in de Eredivisie, tegen Vitesse en Heracles Almelo, en maakte twee doelpunten tegen de Tukkers. Sigthórsson scoorde dit seizoen nog niet, in vijf competitiewedstrijden.

Bezig met laden …