voetbalzone

Kevin De Bruyne mogelijk drie maanden aan de kant na bizarre onthulling

Jonathan van Haaster12 jun 2023, 00:05
Laatst bijgewerkt: 12 jun 2023, 00:05
Advertentie

Kevin De Bruyne speelde al twee maanden met meerdere scheurtjes in zijn hamstring, zo bevestigde de sterspeler van Manchester City na afloop van de gewonnen Champions League-finale. De Belg viel tien minuten voor rust uit met een op het oog zware hamstringblessure en achteraf gezien was dat dus helemaal geen verrassing. "Ik voelde me deze week goed, maar de laatste twee maanden is me verteld dat ik met risico speelde." Komende week laat De Bruyne een scan maken om de precieze ernst van zijn kwetsuur te bepalen. Volgens The Telegraph zou hij er weleens drie maanden uit kunnen liggen.

De Bruyne raakte tijdens de wedstrijd in Istanbul tegen Internazionale (1-0) geblesseerd. Hij probeerde nog even door te spelen, maar moest zich tien minuten voor rust toch laten vervangen door Phil Foden. De Bruyne maakte een vermoeide indruk tijdens de finale, wat geen verrassing mag heten. In het laatste jaar kwam De Bruyne in liefst zestig wedstrijden in actie. De laatste twee maanden was hij dus eigenlijk helemaal niet fit. "Ik probeer datgene te doen wat ik moet doen", zei De Bruyne droogjes tegenover The Telegraph. "Ik wil beschikbaar zijn voor mijn team. Ik ben een speler die mijn gezondheid riskeert door al de kracht, loopacties en intensiteit die ik in mijn spel leg. Maar dat is prima, ik doe er alles aan om een wedstrijd te winnen."

"Soms is het wel moeilijk, ja", gaat hij verder. "Maar zo denk ik er niet over na. Ik wil klaar zijn voor de volgende wedstrijd en als ik dan geblesseerd raak, is dat prima. Dan ga ik daar mee om. Ik voelde me deze week goed, maar de laatste twee maanden is me verteld dat ik met risico speelde. Maar goed, weet je, dat accepteer je. Ik heb gedaan wat ik moest doen. Natuurlijk miste ik wat wedstrijden, maar in de wedstrijden tegen Arsenal, Bayern München en Real Madrid lukte het me. Daarbovenop kreeg ik te maken met wat persoonlijke zaken in mijn familie, maar daar heb ik mee kunnen omgaan. Ik heb het al twee maanden moeilijk, maar het waren kleine scheurtjes. Vandaag (zaterdag, red.) knapte de hamstring gewoon. Ik geef alles voor mijn team en de mensen binnen de club weten dat. Ik ben trots op dat wat ik heb gedaan."

"Het is jammer dat het zo voor me liep, maar we hebben de Champions League gewonnen dus is er niets aan de hand." Een rake pegel van Rodri halverwege de tweede helft zorgde uiteindelijk voor het verschil. Hoelang De Bruyne precies uit de roulatie ligt, valt nog te bezien. Zeker is dat hij de wedstrijden met de nationale ploeg moet laten schieten. "Dat is jammer, want ik zou mijn honderdste wedstrijd hebben gespeeld. Maar goed, het is wat het is." Binnen de club waren de mensen op de hoogte van het risico waarmee De Bruyne speelde. Nu de hamstring van De Bruyne het daadwerkelijk heeft begeven, riskeert de smaakmaker een herstelperiode van drie maanden, zo stelt The Telegraph.

Bezig met laden …