voetbalzone

Kevin Strootman zorgt voor verrassing met nieuw avontuur in Italië

Mart van Mourik03 jul 2021, 09:29
Laatst bijgewerkt: 03 jul 2021, 09:29
Advertentie

Kevin Strootman gaat Olympique Marseille op huurbasis verlaten voor een avontuur bij Cagliari, zo maakt de Italiaanse club via de officiële kanalen bekend. De 31-jarige middenvelder zal voor de duur van één jaar op Sardinië gaan spelen, al meldt Cagliari dat er sprake is van een optie om hem nog een seizoen langer te huren. Het contract van Strootman bij Olympique Marseille loopt nog door tot medio 2023.

Na een verhuurperiode van zes maanden bij Genoa heeft Marseille opnieuw besloten om de middenvelder in Italië te stallen. Strootman was al akkoord gegaan met de contractvoorwaarden van Cagliari en ook zijn beide clubs het eens geworden over de huurovereenkomst van een seizoen, zo meldde Sky Italia afgelopen week al.

In januari mengde Cagliari zich naar verluidt ook al in de race om de handtekening van Strootman, die destijds dus de voorkeur gaf aan Genoa. Hij groeide uit tot een vaste kracht bij la Superba en kwam in de tweede seizoenshelft tot achttien optredens, waarin hij niet tot scoren kwam maar wel vier assists verzorgde. Cagliari wordt de derde Italiaanse club voor de middenvelder, die eerder tussen 2013 en 2018 131 duels speelde in het shirt van AS Roma.

Bezig met laden …