voetbalzone

Kevin van Veen keert terug bij FC Groningen en stelt meteen ambitieus doel

Bart DHanis20 jun 2023, 20:47
Laatst bijgewerkt: 20 jun 2023, 20:47
Advertentie

FC Groningen heeft Kevin van Veen binnen, zo meldt de club dinsdagavond op de officiële kanalen. De 32-jarige spits komt voor 600.000 euro over van het Schotse Motherwell en gaat in Groningen met rugnummer negen spelen. Hij tekent een contract tot medio 2026 bij De Trots van het Noorden en wordt naar verluidt de best betaalde speler van de selectie.

De transfer van Van Veen naar de Keuken Kampioen Divisie-club hing al langer in de lucht. RTV Noord maakte begin deze maand al bekend dat Groningen interesse had in de voormalig speler van onder meer Top OSS en SC Cambuur. “Ik had ook al best lang contact met Groningen. Het is een grote club die hongerig is om terug te komen en ik ben ook hongerig. Ik wil daar een aandeel in hebben. Als ik daarin een belangrijke man kan zijn, doet dat ook wat met me. Ik wil de club terugschieten naar waar ze thuishoren”, liet de spits dinsdagavond na zijn presentatie weten tegen over het regionale medium.

Van Veen was afgelopen seizoen op een haar na topscorer van Schotland geworden. Hij was goed voor 25 doelpunten en moest enkel de Japanner Kyogo Furiyashi voor zich dulden, die er twee meer maakte voor de Schotse kampioen Celtic. Bij zijn inmiddels voormalig werkgever Motherwell werd de Eindhovenaar ook nog eens verkozen tot speler van het jaar. Komend seizoen wil Van Veen echter nóg meer doelpunten maken. “Vijftien goals zou een teleurstellend aantal zijn. Dertig is de bodem”, aldus de 32-jarige afmaker tegenover RTV Noord.

Van Veen voetbalt sinds 2015 over de grens en kwam in 2016 een kleine vijf maanden op huurbasis uit voor SC Cambuur. Eerder speelde hij voor onder meer Helmond Sport en het voormalige FC Oss (nu TOP Oss). Nu hij na acht jaar terug is in Nederland, kan hij niet wachten om zijn debuut te maken. “Ik kan niet wachten om door te gaan waar ik dit jaar gebleven ben. Ik weet dat hier in het verleden goede spitsen hebben gespeeld, we gaan over twee jaar zien waar ik in dat rijtje ga.”

Bezig met laden …