voetbalzone

Kewell: ‘Als het toernooi begint schakelt Duitsland ineens bij’

Peter Nusselder07 jun 2010, 15:49
Laatst bijgewerkt: 07 jun 2010, 15:49
Advertentie

Aanstaande zondag begint Australië het toernooi om de wereldtitel met een wedstrijd tegen Duitsland. Middenvelder Harry Kewell ziet de Duitsers als één van de sterkste ploegen op het WK en verwacht dan ook een zware opgave tegen de formatie van bondscoach Joachim Löw. “Duitsland reken ik tot de beste landen”, aldus de speler van Galatasaray.

/

The Socceroos treffen behalve Duitsland in de groepsfase ook Servië en Ghana. Kewell weet dan ook dat er geen eenvoudige tegenstanders zullen zijn. “We zijn op een wereldkampioenschap en daar speel je normaliter tegen de sterkste landen van de wereld. Duitsland reken ik tot de beste landen”, laat de aanvallende middenvelder weten in The Sydney Morning Herald.

Dat de Duitsers de neiging hebben om in een toernooi te groeien, is ook bij Kewell bekend. De Australiër vindt zelfs dat Die Mannschaft op eindtoernooien onverslaanbaar lijken. “Het rare is dat ze gedurende de kwalificatiereeks vaak niet eens zo'n sterke indruk maken, maar als het toernooi begint schakelen ze ineens vier of vijf versnellingen bij. Ze worden dan een team dat niet te verslaan lijkt.”

Bezig met laden …