voetbalzone

Kewell: 'Grotere landen worden bevoordeeld en wij zijn de dupe'

Daniel Cabot Kerkdijk27 jun 2010, 09:09
Laatst bijgewerkt: 27 jun 2010, 09:09
Advertentie

Harry Kewell vindt dat teams als Australië systematisch worden benadeeld op een groot toernooi als het WK. De aanvallende middenvelder is van mening dat de wereldvoetbalbond FIFA iets tegen dergelijke praktijken moet doen. Kewell, die met Australië in de groepsfase van het toernooi in Zuid-Afrika werd uitgeschakeld, kreeg in de wedstrijd tegen Ghana (1-1) een rode kaart.

/

"De FIFA moet maatregelen nemen", vertelt Kewell in diverse Australische media. "Grotere landen worden bevoordeeld en wij zijn de dupe. Wij worden geacht eerlijk te spelen en dat doen we mijns inziens. Niets ten nadele van de grotere landen, maar de scheidsrechterlijke beslissingen vallen in hun voordeel uit." Kewell kreeg tegen Ghana rood vanwege een handsbal op de doellijn.

In het vraaggesprek verdedigt Kewell de inmiddels vertrokken bondscoach Pim Verbeek, die de wind van voren kreeg na de 4-0 zeperd tegen Duitsland. "Daar had hij maling aan. Tegen Ghana en Servië hebben we goed gespeeld. Hij is met opgeheven hoofd vertrokken. Als we door waren gegaan naar de achtste finale, was Verbeek de held van de natie. Zo gaat dat in de voetballerij."

Bezig met laden …