voetbalzone

Kewell: ‘Ik hoop niet dat dit mijn laatste WK-wedstrijd was’

Erik van Dam19 jun 2010, 19:55
Laatst bijgewerkt: 19 jun 2010, 19:55
Advertentie

Harry Kewell dreigde zaterdag bijna de schlemiel van Australië te worden in de tweede groepswedstrijd op het WK. De aanvaller was in de voorbereiding vaak onderwerp van gesprek, omdat Australië er alles aan deed om hem fit te krijgen. Toen Kewell, met al zijn ervaring, eindelijk mee kon doen tegen Ghana, volgde er juist een koude douche.

/

De 31-jarige routinier werd namelijk al binnen een halfuur van het veld gestuurd met rood. Hij reageerde instinctief bij een doelpoging van Ghana en kreeg de bal ongelukkig tegen de bovenarm gespeeld na een schot van John Mensah. Kewell moest de strijd staken en Ghana kwam terug in de wedstrijd via de stafschop van Asamoah Gyan. Uiteindelijk brak de tegengoal de Socceroos niet op; het gelijkspel bleef staan.

“Ik hoop niet dat dit mijn laatste WK-wedstrijd was”, reageerde Kewell na afloop. “Zo is voetbal, je doet je best en dan komt er zo’n moment langs. Daardoor veranderen de dingen plotseling, maar zo gaat het. De jongens deden het heel erg goed, nadat ik was weggestuurd. We zullen nu hard moeten werken voor de laatste groepswedstrijd.”

Bezig met laden …