voetbalzone

Kewell overwoog een paar keer om te stoppen met voetballen

Bart Kruyt13 jun 2010, 12:26
Laatst bijgewerkt: 13 jun 2010, 12:26
Advertentie

Harry Kewell hoopt zondagavond in actie te kunnen komen voor de Australische ploeg tegen Duitsland, maar het had niet veel gescheeld of de aanvaller was er helemaal niet bij geweest op het WK. Kewell kampte in de afgelopen jaren met het nodige fysieke ongemak en heeft een paar keer overwogen om een punt achter zijn loopbaan te zetten, zo zei de sterspeler van The Socceroos tegenover de Engelse media.

/

Al in 2006 stond Kewell vaker bij de behandeltafel dan op het veld en dacht hij serieus na over een einde van zijn professionele loopbaan. “Alleen mijn zaakwaarnemer, vrouw en goede vrienden weten hoe serieus ik daaraan heb gedacht”, zei Kewell. “Ik kwam op een punt waarop ik me afvroeg of het dit allemaal waard was. Gelukkig zijn mijn zaakwaarnemer, vrouw en vrienden altijd achter me blijven staan.”

Kewell bleef zodoende voetballen en voelt zich momenteel goed. “Mensen zeggen dat ik in de beste periode van mijn loopbaan zit, maar ik heb gewoon weer zin om te voetballen”, zei de spelmaker van Galatasaray. “Ik heb nooit mijn vraagtekens gezet bij de sport zelf, maar ik vroeg me af of mijn lichaam het nog wel aankon.” De 31-jarige Kewell speelde in het afgelopen seizoen zeventien competitiewedstrijden in Turkije.

Bezig met laden …