voetbalzone

‘Kezman liet bij transfer naar PSV kleine tien miljoen euro schieten’

Gijs Freriks30 jan 2016, 11:48
Laatst bijgewerkt: 30 jan 2016, 11:48
Advertentie

Mateja Kezman is de duurste inkomende transfer in de geschiedenis van PSV en de aanvaller betaalde het uitgegeven bedrag dubbel en dwars terug. De 36-jarige oud-aanvaller uit Servië maakte 105 doelpunten in 122 competitiewedstrijden, werd onder meer tweemaal kampioen van de Eredivisie en werd voor naar verluidt acht miljoen doorverkocht aan Chelsea.

voetbalzone

De Serviër moest echter wel veel water bij de wijn doen om de overstap van Partizan Belgrado naar het Philips Stadion mogelijk te maken, zo vertelt hij zaterdag in een interview met Informer: “Toen PSV een aanbieding deed, trof ik met Partizan een regeling. Ik zou zestig procent van de transfersom krijgen, maar de bestuursleden van toentertijd beweren tot op de dag van vandaag dat zo’n contract nooit met mij is getekend.”

“Dat is gek, want ik heb dat contract nog altijd netjes in mijn kluis liggen. PSV betaalde 32 miljoen Duitse mark en dat betekende dat ik 19,2 miljoen zou moeten krijgen. Dat is bijna tien miljoen euro (9,8 miljoen, red.)!”, aldus de zaakwaarnemer van onder anderen Sergej Milinkovic-Savic van Lazio. Kezman doet zijn uitspraken in verband met het contractdispuut tussen Partizan en het negentienjarige talent Andrija Zivkovic.

Als Partizan Zivkovic in januari niet verkoopt, moet de club een boete van in totaal 2,25 miljoen betalen aan een investeringsmaatschappij van de Israëlische zaakwaarnemer Pini Zahavi en aan DONY Management. Zivkovic heeft echter geen haast met het ondertekenen van een nieuwe verbintenis en Partizan voelt zich daardoor aan het lijntje gehouden. Kezman vindt dat Partizan zelf schuldig is aan de situatie en adviseert Zivkovic om niet aan het geld te denken en om te vertrekken.

Bezig met laden …