voetbalzone

Kezman raadt landgenoot transfer naar Chelsea af: 'Kijk maar naar Lukaku'

Bart Kruyt13 dec 2012, 14:05
Laatst bijgewerkt: 13 dec 2012, 14:05
Advertentie

Chelsea heeft in de zomer de nodige jongelingen naar de club gehaald en heeft nu weer belangstelling voor een toptalent. De WK-finalist wil werk maken van de komst van Lazar Markovic, een achttienjarige middenvelder uit Servië die nu nog voor Partizan Belgrado uitkomt. Mateja Kezman raadt zijn landgenoot een overstap naar Chelsea af.

/

Kezman speelde zelf ooit voor the Blues en weet hoe het eraan toegaat bij de topclub uit Londen. "Markovic heeft heel veel talent en een enorm potentieel", zegt Kezman in een Servische krant, waar Het Nieuwsblad uit citeert. "Maar ik vrees dat hij bij Chelsea snel van de radar zal verdwijnen. Er zijn voorbeelden genoeg van Europese toptalenten die plots in het niets opgaan als ze bij Chelsea getekend hebben. Kijk maar naar Romelu Lukaku. Hopelijk begaat Markovic niet dezelfde stommiteit."

De inmiddels 33-jarige Kezman vertrok zelf op jonge leeftijd van Partizan naar PSV. "Ik had destijds ook een bod van AC Milan op zak, maar ik besefte maar al te goed dat de Nederlandse en de Spaanse competitie gewoon de beste opties zijn voor jonge talenten", aldus de voormalig goaltjesdief, die als laatst voor het Wit-Russische Bate Borisov uitkwam.

Bezig met laden …