voetbalzone

Khedira heeft speciale missie: ‘En daarom leer ik nu al Italiaans’

Erik van Dam08 jul 2015, 20:23
Laatst bijgewerkt: 08 jul 2015, 20:23
Advertentie

De voorbije vijf jaar verbleef Sami Khedira met hoogte- en dieptepunten bij Real Madrid. De 28-jarige Duitser tekende rondom het WK 2010 in Zuid-Afrika een contract voor vijf seizoenen in de Spaanse hoofdstad, maar kende er wisselende tijden. Onder Carlo Ancelotti was hij de laatste jaren nooit verzekerd van veel speeltijd en nu wil hij zich graag revancheren bij Juventus. Die club keerde vorig seizoen weer helemaal terug aan de top.

voetbalzone

Juventus werd kampioen van Italië, won de Coppa Italia en bereikte de finale van de Champions League. Inmiddels vertrokken Carlos Tévez (Boca Juniors), Andrea Pirlo (New York City FC) en Marco Storari (Cagliari) uit de selectie, maar daar stonden ook een paar interessante nieuwkomers tegenover. Khedira is er daar één van en is vastberaden zijn tijd in Turijn tot een groot succes te maken.

“Het is mijn persoonlijke ambitie om in dit elftal een echte leidersrol op me te nemen. Om die reden leer ik nu ook alvast Italiaans, ik wil het snel onder de knie hebben”, zegt de Duitser in Tuttosport. Khedira weet dat Juventus nationaal erg succesvol was de voorbije jaren, maar dat de verloren Champions League-finale nog een tijd na kan dreunen. “Als je zo’n finale verliest, wil je ‘m de volgende keer nóg liever winnen. Makkelijk wordt dat niet, maar dit team heeft zo veel kwaliteit”, vindt Khedira.

Bezig met laden …