voetbalzone

Kian Fitz-Jim showt nieuwe look bij start nieuw Ajax-seizoen

Rian Rosendaal02 jul 2023, 07:53
Laatst bijgewerkt: 02 jul 2023, 07:53
Advertentie

In navolging van Owen Wijndal en Jerrel Hato begint Kian Fitz-Jim met een nieuwe look aan het nieuwe seizoen bij Ajax. De negentienjarige middenvelder heeft zijn bos krullen na zestien jaar ingeruild voor gevlochten haar. De jonge Ajacied kreeg in het verleden meer dan eens negatieve reacties op zijn kapsel, iets waar hij begin dit jaar op reageerde in een interview.

Fitz-Jim praat op trainingscomplex De Toekomst niet specifiek over zijn nieuwe kapsel. Wel vertelt de jonge middenvelder over de huidige stand van zaken. "Ik begin eigenlijk maandag, maar kom nu even om te checken", klinkt het in gesprek met Ajax TV. "Ik ben vorige week op vakantie geweest en heb er zin in. Ik lig voor op schema, al dacht ik dat het wel wat langer zou duren. Maar het gaat goed." Voor Fitz-Jim stonden de afgelopen maanden in het teken van het herstellen van een enkelblessure. Desondanks heeft hij naar eigen zeggen nog wel van de zomer kunnen genieten.

voetbalzone

Reacties om kapsel
Fitz-Jim kreeg vanwege zijn vorige kapsel de nodige haatreacties op social media. De middenvelder sprak daar in februari over bij Inside Ajax. "Sinds mijn tweede of derde heb ik mijn haar lang en in een staart. Ik ben nu negentien en heb het nog steeds. Mensen zeggen soms dat ik op een meisje lijk, maar ik trek mij daar niks van aan. Daar heb ik al mijn hele leven mee te maken. Vooral vroeger toen ik kleiner was en een zachter gezicht had. Maar ik trek er niet zoveel van aan."

"Als mensen daar blij van worden, dan moeten ze dat vooral doen”, haalde de jonge Ajax-speler zijn schouders op. “Er zijn weinig mensen die in mijn gezicht zeggen: ‘Je lijkt op een wijf!’. Maar als ze dat onder m’n Instagram willen zetten, dan moeten ze dat vooral doen. Als je een volwassen kerel bent en zegt dat ik op een meisje lijk, dan vind ik dat kinderachtig.” De talentvolle tiener vond het enkele maanden geleden wel tijd voor verandering en was sindsdien met gevlochten haar op de Nederlandse velden te bewonderen.

Bezig met laden …