Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Kieft start discussie over Akpom: ‘Dat zal voor Ajax een lastige afweging zijn’

Laatste update:

Wim Kieft schenkt in zijn column voor De Telegraaf ook aandacht aan Chuba Akpom. In zijn bijdrage van vrijdag sluit de columnist niet uit dat Ajax een aantrekkelijk bod op de Engelse spits accepteert. Akpom, vorig jaar voor twaalf miljoen euro aangetrokken, ligt in Amsterdam nog ruim vier jaar vast.

Kieft vindt Akpom geen topspits. "Omdat hij veel specifieke kwaliteiten ontbeert. Vanuit zijn intuïtie staat hij vaak op de goede plaats. Omdat Akpom voor een Ajax-spits tekortkomt in andere facetten staat hij niet altijd in de basis bij John van ’t Schip."

"Akpom kan beter worden, maar wordt nooit een topspits", concludeert Kieft nadat hij de spits bijna tien maanden aan het werk heeft gezien in het shirt van Ajax. Akpom wist vijftien keer het net te vinden en gaf tevens twee assists. De aanvaller deed dat in 34 duels in alle competities.

Weg bij Ajax?


Kieft zou er niet van opkijken als Akpom deze zomer afscheid neemt bij Ajax. "Het zou mij niet verbazen als hij toch de duurste spits van de Eredivisie is. Omdat ze hem in Engeland kennen van zijn avonturen langs talrijke clubs in lagere divisies, omdat hij scoort bij Ajax en omdat hij de Engelse nationaliteit bezit."

"Kapitaalkrachtige clubs uit de Premier League zouden zomaar dertig miljoen euro kunnen neertellen", houdt Kieft rekening met een tussentijds vertrek van de voormalig aanvaller van onder meer Arsenal, PAOK Saloniki en Middlesbrough.

"Het zal voor Ajax een lastige afweging zijn: geld pakken of een sportieve keuze maken? Je houdt Akpom er toch graag bij, al is het maar vanwege de gebleken blessuregevoeligheid van Brobbey", aldus Kieft.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste Ajax-nieuws? Word nu lid van het Ajax Zone WhatsApp-kanaal!

Moet Ajax Chuba Akpom behouden?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Ajax traint onder Farioli
Ajax traint onder Farioli
Reacties

Als er iemand inderdaad 30 miljoen biedt dan weet ik bijna zeker dat Ajax hem wel laat gaan. Anders altijd behouden!

10 mei 2024 om 21:55

Bijna zeker zelfs....
Akpom is als standin prima om er bij te houden.
Maar wanneer er echt iemand met 30 miljoen biedt staat er langs Ajax kant een handtekening onder de deal voordat de inkt droog is.
Niet onvervangbaar en je hebt meteen het transfer budget voor de zomer op orde.
Ik denk eerder dat ze al blij zijn wanneer ze die 12 miljoen terug krijgen (en dat ze hem daar voor ook al laten gaan)

11 mei 2024 om 00:31

Niks behouden, weg doen en snel, dit is echt een misrekening van die data Duitser. Hij staat de jonge jonges in de weg. Koop nou eens een echte spits en niet iemand uit de championship, maar kijk naar een echte top competitie en geef dat geld een keer uit aan iemand die ervaren is en weet wat een spits moet doen. Met alle respect Akpom is niet goed genoeg voor basis bij Ajax. Brobbey is goed maar ook niet goed genoeg, hij mist ervaring iemand naar wie hij kan opkijken en vooral leren. Das akpom niet dus eigenlijk overbodig

11 mei 2024 om 06:38

Moet ook realistisch blijven, wie wil je halen? Haaland? Bij Ajax moeten de spelers zichzelf ontwikkelen en de grote spits worden, als ze dit al zijn dan zijn ze voor Ajax onhaalbaar

11 mei 2024 om 08:58

Die tijd zijn we helaas voorbij we moeten over nieuw beginnen

Erg goed als je enkel naar de statistieken kijkt maar voor 12 miljoen een hele dure bankzitter. Dus voor zulke bedragen direct verkopen zodat we ons in de basis kunnen versterken. Je moet accepteren dat de weg niet in 1 jaar gereed is en dan moet je gewoon met Brobbey en Rijkhof het gaan doen.

Alles vanaf 20mln is bonus. Salaris bezuinigen, talenten halen en bouwen. Prima.
Beetje goed scouten zonder bemoeizuchtige Duitser met aparte connecties.

10 mei 2024 om 22:05

Talenten halen ? Volgens mij hebben ze ervaring nodig

10 mei 2024 om 22:11

Talent genoeg, ze moeten eerder zien dat ze ergens ervaren spelers kunnen vinden die iets toe voegen zoals Schouten (26 toen hij naar PSV ging) of Hancko (24 of 25 toen hij bij Feyenoord kwam).
De spelers die ze hebben in die leeftijds categorie, zoals Sosa, Akpom en vd Boomen zijn niet goed genoeg voor de basis en de spelers die het wel zijn, zoals Bergwijn en Berghuis zijn blessure gevoellig en geen echte leiders.

11 mei 2024 om 09:01

Mee eens we hebben spelers nodig die de kar gaan trekken een soort (Tadic) (blind)

Als hij elke wedstrijd 90 minuten had gespeeld dan legt hij er gewoon 25-30 in over het hele seizoen.
Je zal gewoon met Brobbey moeten praten of hij blijft. Zo ja dan moet je Akpom verkopen omdat hij niet nog een jaar wissel gaat zitten.

Het zal mij niets verbazen dat hij terug naar Ipswich gaat.
Ze zijn gepromoveerd naar de PL en hij had daar oa als topscorer faam gemaakt

10 mei 2024 om 23:33

Ipswich staat niet echt bekend als een club dat veel uitgeeft aan grote spelers. Ik denk dat ze net als Luton vrij bescheiden gaan uitgeven aan meerdere spelers.

11 mei 2024 om 06:30

Wanneer heeft Akpom bij Ipswich gespeeld? Hij is bij Middlesbrough topscorer geworden.

Beste reserve spits van de Eredivisie. Als een club hem wil overnemen zullen ze flink moeten betalen. Hij loopt als invaller gewoon 1 op 2, dat is bijzonder knap. Ik vind ook dat hij echt iets toevoegt aan Ajax. Die 12 miljoen euro is echt een koopje geweest en daar gaat Ajax normaal gesproken denk ik minimaal het dubbele voor terugkrijgen.

Als ze 30 miljoen bieden is hij zeker weg. Voordat geld kan je een spits en een vleugelspeler halen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren