voetbalzone

'Kijk eens wat hier rondloopt, de volgende generatie staat te trappelen'

Erik van Dam19 mei 2012, 07:40
Laatst bijgewerkt: 19 mei 2012, 07:40
Advertentie

Joris Mathijsen maakt zich weinig zorgen over de doorstroom bij het Nederlands elftal. De 32-jarige centrumverdediger maakt deel uit van een lichting die de dertig nadert of daar al voorbij is en weet dat menig international de komende jaren waarschijnlijk zal stoppen. Van wat hij de voorbije dagen zag tijdens de Oranje-trainingen, werd Mathijsen echter optimistisch.

/

Luciano Narsingh, Adam Maher en Jetro Willems haakten in de voorbereiding aan en mogen zich aan Bert van Marwijk laten zien gedurende de trainingsstage in Zwitserland. Mathijsen ziet het tevreden aan. “Mensen maken zich wel eens zorgen over de opvolging van bepaalde spelers. Er zou weinig talent zijn. Maar kijk eens wat hier rondloopt… De volgende generatie staat alweer te trappelen”, zegt hij in De Telegraaf.

Met Mathijsen zelf gaat het overigens prima. De 79-voudig international, op wie de laatste jaren nauwelijks meer kritiek wordt geuit, meldde zich recent bij het hoofdkwartier van de KNVB in Zeist om zich te laten behandelen. Het ging echter om niets ernstigs. “Het was al duidelijk dat ik door de verrekking in mijn linkerbovenbeen hooguit nog de laatste wedstrijd van Málaga kon halen. Daardoor was het, met het oog op het EK, gewoon beter al naar Nederland te gaan.”

Bezig met laden …