voetbalzone

‘Kijk naar de ‘Invincibles’, zij twijfelden nooit aan een goed resultaat’

Thijs Post07 mrt 2015, 16:00
Laatst bijgewerkt: 07 mrt 2015, 16:00
Advertentie

De laatste keer dat Arsenal een overwinning boekte op Old Trafford was in 2006. The Gunners brengen maandag weer eens een bezoek aan Manchester United, dit keer in het kader van de FA Cup. Alex Oxlade-Chamberlain weet dat het een zware wedstrijd gaat worden, maar met de mentaliteit van ploegen uit het verleden maakt Arsenal volgens hem zeker een kans.

voetbalzone

“Het is altijd lastig op Old Trafford. De wedstrijd waar we het altijd over hebben is die 8-2 nederlaag, maar je mag dit soort wedstrijden niet benaderen met angst”, laat de vleugelspeler weten via de officiële kanalen van zijn club. Oxlade-Chamberlain was onlangs bij de première van de documentaire over de Invincibles, het Arsenal dat in het seizoen 2003/04 kampioen werd zonder ook maar een wedstrijd te verliezen.

“Legendes als Martin Keown en Thierry Henry hadden het over het feit dat ze totaal geen angst hadden voor grote wedstrijden. Ze twijfelden geen moment aan een goed resultaat. Dat is blijkbaar de instelling die je moet hebben in grote wedstrijden. We moeten in onszelf geloven en dan kunnen we een goed resultaat boeken”, aldus Oxlade-Chamberlain.

Bezig met laden …