voetbalzone

Killen: ‘Hopelijk bewijst Nieuw-Zeeland het publiek het tegendeel’

Erik van Dam12 jun 2010, 08:02
Laatst bijgewerkt: 12 jun 2010, 08:02
Advertentie

Over drie dagen zien voetbalfans Nieuw-Zeeland in actie. Dan treden de Kiwi’s op het hoogste podium ter wereld aan tegen Slowakije. De 28-jarige Chris Killen kan bijna niet wachten tot het zover is en hoopt dat zijn land de wereld versteld doet staan. “Het zou mooi zijn om het ongelijk van veel mensen te kunnen bewijzen.”

/

Nieuw-Zeeland wordt door veel mensen afgedaan als een ‘voetbaldwerg’, ook al werd onlangs Servië met 1-0 verslagen in een oefeninterland. “De mentaliteit van onze jongens is geweldig”, prijst Killen zijn teamgenoten. “Ik kan niet wachten tot het gaat beginnen. Het duurt nu niet lang meer en iedereen staat te popelen tot het moment daar is.”

Voor Killen zelf wordt de wedstrijd tegen Slowakije ook een bijzondere gelegenheid. Enkel jaren geleden overwoog de aanvaller van Middlesbrough nog om zijn schoenen voorgoed aan de wilgen te hangen. “Vijf jaar terug gaf ik het bijna op”, zegt Killen op de FIFA-website. “Om nu hier te zijn en op een WK te gaan spelen is dan heel erg bijzonder. Ik stel mezelf altijd voor dat ik níet was doorgegaan met voetbal. Dat geeft het een extra tintje.”

Bezig met laden …