voetbalzone

Killen: ‘Voordat we het veld op gingen werden we uitgelachen’

Peter Nusselder21 jun 2010, 19:38
Laatst bijgewerkt: 21 jun 2010, 19:38
Advertentie

Wie het laatst lacht, lacht het best, moeten de spelers van Nieuw-Zeeland denken. The All Whites verrasten in het openingsduel met Slowakijke al (1-1) en presteerden helemaal boven verwachting door regerend wereldkampioen Italië zondag op een gelijkspel te houden. “Voordat we het veld op gingen werden we uitgelachen”, vertelt Chris Killen op de website van wereldvoetbalbond FIFA.

/

“Ik denk dat de meeste commentatoren en kenners ons al afgeschreven hadden voordat we begonnen”, vervolgt de spits van Middlesbrough. “Dat heeft ons gemotiveerd om het tegendeel te bewijzen en ik denk dat dat gelukt is. Voor het voetbal in Nieuw-Zeeland hebben we nu al een beetje geschiedenis geschreven”, denkt Killen, die met Nieuw-Zeeland zelfs nog kans maakt op een plek in de volgende ronde.

De vechtlust van Killen en zijn ploeggenoten bezorgde hen een punt tegen Italië. “We hebben geen briljante individuele spelers”, weet de aanvaller, “en we zijn technisch niet zo goed onderlegd als de Italianen. Maar een groot hart hebben we wel. Elke speler van ons team heeft alles gegeven. Soms kun je een goed resultaat afdwingen door keihard te werken en dat is nu gebeurd.”

Bezig met laden …