voetbalzone

Kimmich wordt opnieuw verplicht tot quarantaine en mist wedstrijd

Jeroen van Poppel19 nov 2021, 14:48
Laatst bijgewerkt: 19 nov 2021, 14:48
Advertentie

Aanscherpingen van de coronamaatregelen in de deelstaat Beieren schoppen de voorbereiding van Bayern München op het aanstaande competitieduel met FC Augsburg door de war, zo weet BILD. Joshua Kimmich, Serge Gnabry, Jamal Musiala en Eric Maxim Choupo-Moting mochten door de 2G-verordening het Hotel Maximilian's in Augsburg al niet in. Kimmich moet nu door een nieuwe coronabesmetting in zijn ploeg opnieuw in quarantaine en mist de wedstrijd van vrijdagavond.

Als gevolg van de opleving van het coronavirus zijn in Beieren de coronamaatregelen verzwaard, waardoor alleen gevaccineerden en van corona genezen mensen nog in hotels en restaurants mogen komen. Voor Kimmich, Gnabry, Musiala en Choupo-Moting betekende dat al dat zij niet met Bayern het hotel in konden dat door de rest van de selectie is betrokken. "We maken geen enkele uitzondering van welke aard dan ook", laat een medewerker van Hotel Maximilian's weten.

Kimmich is opnieuw in contact geweest met iemand die positief is getest op het coronavirus, waardoor de 26-jarige middenvelder gedwongen wordt wederom in isolatie te gaan. Kimmich was daar samen met Gnabry, Musiala en Choupo-Moting juist net uitgekomen. Het viertal zat eerder zeven dagen in quarantaine vanwege de besmetting van Niklas Süle en Kimmich moet zich nu dus opnieuw afzonderen van de buitenwereld.

Enkele weken geleden bevestigde Kimmich al dat hij niet gevaccineerd is tegen het coronavirus. De 26-jarige middenvelder zei te willen wachten tot meer duidelijk is over de langetermijneffecten van de vaccins. De andere drie Bayern-spelers hebben zich niet expliciet over vaccinatie uitgesproken, maar volgens BILD staat vast dat ook zij geen prik hebben genomen.

Bayern kan vrijdag in Augsburg geen beroep doen op Süle, die nog altijd in quarantaine verblijft. Dat geldt inmiddels ook voor Josip Stanisic, die woensdag positief testte. Bayern laat weten dat de 21-jarige rechtsback volledig gevaccineerd is en thuis in isolatie gaat. De club lijkt te kampen met een uitbraak, daar woensdag ook twee stafmedewerkers besmet werden bevonden.