voetbalzone

Kinderen Welshmen niet welkom op veld: ‘Het is een EK, geen familiefeestje’

Robin Bruggeman05 jul 2016, 15:26
Laatst bijgewerkt: 05 jul 2016, 15:26
Advertentie

Als Wales er woensdag in slaagt te winnen van Portugal zien we één ritueel zeer waarschijnlijk niet meer terug: de Welshmen haalden na eerdere overwinningen hun kinderen naar het veld om samen van de zege te genieten, maar de UEFA heeft daar nu een stokje voor gestoken. Toernooidirecteur Martin Kallen heeft besloten dat de kinderen niet meer welkom zijn op het veld.

/

“Het is een Europees kampioenschap, geen familiefeestje. Een stadion is niet de meest veilige plek voor kleine kinderen”, laat de bond weten in een verklaring. “Natuurlijk is het een mooi plaatje en we zijn er niet honderd procent op tegen, maar we zijn wel voorzichtig. Het wordt steeds meer een gewoonte dat hele families het veld betreden of achter de schermen opduiken. Het gaat erom hoe ver je wil gaan met het toelaten van andere mensen dan de spelers. Alleen mensen met de juiste accreditatie zouden op het veld mogen komen, verder niemand.”

“Kleine kinderen van een jaar of vijf, zes. Wat doe je als er iets gebeurt? Wat zeg je dan? Wij moeten een zekere orde aanbrengen”, sluit Kallen af. Hij verwijst daarmee onder andere naar het gevaar van andere supporters die het veld bestormen of machines die door terreinknechten worden ingezet.

Wales neemt het woensdag in Lyon op tegen Portugal. De finale vindt zondag plaats tussen de winnaar van dat duel en die van de wedstrijd Duitsland – Frankrijk, die donderdag in Marseille wordt afgewerkt.

Bezig met laden …