voetbalzone

Kingson: ‘We zijn nog jong en hebben een mooie toekomst voor ons’

Erik van Dam03 jul 2010, 14:23
Laatst bijgewerkt: 03 jul 2010, 14:23
Advertentie

Richard Kingson probeerde na de uitschakeling op het WK weer vooruit te kijken naar de toekomst. De doelman van Ghana, die er niet in slaagde een strafschop te pareren tijdens de penaltyreeks tegen Uruguay, weet dat de Black Stars nog kans maken op toekomstig succes. “We hebben een jonge ploeg en een mooie toekomst. Nu moeten we gaan bouwen aan een sterk elftal voor de volgende Afrika Cup”, aldus de doelman.

/

Op de officiële website van de FIFA is Kingson verrassend positief over het toernooiverloop. “Ik ben zeer blij met dit WK, want mijn doel was het halen van de halve finale”, stelt hij. “Dit was een grote kans voor mij en het is helaas anders gelopen. Toch ben ik blij voor mijzelf, mijn teamgenoten, de toeschouwers en de mensen die mij hebben geholpen hier te komen.”

“We waren er zeer dichtbij, maar helaas is het niet gelukt”, sluit Kingson af. Voor aanvang van de eerste groepswedstrijd in Zuid-Afrika had Kingson, op een oefeninterland tegen Oranje na, al vijf maanden geen officieel duel meer onder de lat gestaan. Bij zijn club Wigan Athletic is hij derde in de rangorde van doelmannen.

Bezig met laden …