voetbalzone

‘Kishna heeft iets wat je sporadisch bij een speler ziet: echte, pure klasse’

Erik van Dam20 mrt 2014, 09:18
Laatst bijgewerkt: 20 mrt 2014, 09:18
Advertentie
voetbalzone

Halverwege dit seizoen kreeg Alfons Groenendijk bij Jong Ajax de beschikking over Ricardo Kishna. De linksbuiten stapte op zijn vijftiende over van de jeugdopleiding van ADO Den Haag naar die van Ajax en bij de beloftenploeg zette hij in januari zijn eerste stappen in het betaald voetbal. Na vier wedstrijden in de Jupiler League haalde Frank de Boer hem naar de A-selectie; Groenendijk zal Kishna missen.

De trainer van Jong Ajax is in gesprek met Voetbal International lyrisch over de aanvaller. “Die jongen heeft iets. Iets ongrijpbaars, onaantastbaars, iets wat je slechts sporadisch bij een speler ziet: de echte, pure klasse”, zegt Groenendijk lovend. “Zijn balbehandeling, zijn snelheid en vooral zijn aanname; echt van een uitzonderlijk niveau. Alle trainers kunnen over elkaar heen vallen dat het hem is aangeleerd, maar ik denk dat het bij hem gewoon is aangeboren. Hij is een natuurtalent.”

Kishna maakte in zijn vier wedstrijden in de Jupiler League twee doelpunten. Een maand geleden liet De Boer hem debuteren in het eerste, in de verloren Europa League-wedstrijd tegen Red Bull Salzburg. Anderhalve week later volgde ook zijn vuurdoop in de Eredivisie, in de Klassieker. De Boer stelde hem daarna nog op in de basiself tegen SC Cambuur en NAC Breda.

Bezig met laden …