Kivuvu scoort, veroorzaakt gelijkmaker en wint Roemeense Supercup

Erik van Dam19 jul 2010, 20:46
Laatst bijgewerkt: 19 jul 2010, 20:46

Dominique Kivuvu heeft een spetterend begin van zijn tijd bij CFR Cluj achter de rug. De 22-jarige middenvelder verruilde NEC vijf weken geleden voor de Roemeense landskampioen en debuteerde zondagavond in het eerste elftal van de club. In de strijd om de Supercup tegen Unirea Urziceni bekleedde hij direct een hoofdrol; hij maakte de openingsgoal en nam met een eigen goal ook de gelijkmaker voor zijn rekening. Na penalty’s wonnen Kivuvu en zijn ploeg.

De in Amsterdam geboren Angolees nam in de twaalfde minuut het initiatief en zette Cluj met zijn eerste goal op het goede spoor. Acht minuten onderweg in de tweede helft was hij echter ook verantwoordelijk voor het doelpunt dat Unirea terugbracht in de wedstrijd. Na negentig minuten werd er verlengd (1-1), waarna beide teams elkaar weer in evenwicht hielden (2-2).

Unirea zakte volledig door het ijs in de penaltyreeks die volgde; de nummer twee van het vorige seizoen miste liefst vier keer vanaf elf meter. Cluj was ook niet ijzersterk, maar benutte er in ieder geval nog twee. Daarmee veroverde de ploeg de ereprijs voor het tweede jaar op rij. Vorig seizoen won Cluj ook al de dubbel; komend seizoen speelt het Champions League.