voetbalzone

Kivuvu verlaat NEC voor Champions League-voetbal met CFR Cluj

Erik van Dam14 jun 2010, 16:31
Laatst bijgewerkt: 14 jun 2010, 16:31
Advertentie

NEC raakt Dominique Kivuvu kwijt. De 22-jarige Amsterdammer, die ook over de Angolese nationaliteit beschikt, zal zijn loopbaan voortzetten bij het Roemeense CRF Cluj. De middenvelder tekende volgens de officiële website van NEC een contract voor drie seizoenen bij de landskampioen. De Nijmegenaren ontvangen geen transfersom voor Kivuvu; hij beschikte over een aflopend contract.

Cluj kroonde zich twee seizoenen geleden ook al eens tot nationaal kampioen. Daarop mocht het, voor het eerst in haar bestaan, aantreden in de Champions League. Dat is ook na de zomer weer het geval; dankzij de landstitel is Cluj verzekerd van een plaats in het Europese miljoenenbal. Voor Kivuvu dan ook alle reden om zeer verguld te zijn met de transfer.

“Sportief gezien is dit een geweldige stap”, aldus Kivuvu. “Cluj speelt komend seizoen in de Champions League. Voor een voetballer is dat een ultiem podium. Tot voor kort heb ik mij nooit verdiept in de Roemeense competitie. Het is geen competitie die erg aanspreekt in Nederland. Maar het niveau is gewoon goed. Zo staat Roemenië momenteel twee plaatsen hoger dan Nederland op de UEFA-coëfficiëntenranglijst. Dat zal niet voor niks zijn.”

Kivuvu kwam in vier jaar tijd tot 74 optredens in het shirt van NEC. Hij scoorde één keer. Bij Cluj zwaait de Italiaanse trainer Andrea Mandorlini de scepter. Het team wordt bevolkt door een bonte verzameling spelers. Naast veel Roemenen en Brazilianen spelen er ook drie Portugezen, twee Italianen, twee Argentijnen en veel spelers met andere nationaliteiten.

Bezig met laden …