voetbalzone

Klaassen verdient belangrijke strafschop: ‘Soms moet je slim zijn’

Erik van Dam20 aug 2015, 23:10
Laatst bijgewerkt: 20 aug 2015, 23:10
Advertentie

Dankzij een overtreding op Davy Klaassen wist Ajax donderdagavond met 1-0 te winnen van FK Jablonec uit Tsjechië. De aanvoerder van de Amsterdammers werd gevloerd door Vit Benes, die geel kreeg en bestraft werd met een penalty. Arek Milik schoot die vervolgens raak. Klaassen benadrukt dat hij niet makkelijk naar het gras ging, althans: dat was niet zijn intentie.

voetbalzone

Na afloop sprak de captain van Ajax met FOX Sports en kreeg hij de vraag of het wel werkelijk een strafschop was. “Ik zag dat hij wild inkwam”, verklaarde Klaassen over tegenstander Benes. “Ik tikte hem er expres voorbij en wachtte even, ik wist dat hij me aan zou tikken. Soms moet je slim zijn, ik doe alles om te winnen. Ik liet me niet zomaar vallen, het was niet zo dat ik vals speelde”, benadrukte Klaassen.

Door de 1-0 zege is Ajax iets dichter bij de groepsfase van de Europa League gekomen. In de derde voorronde van de Champions League faalde het team van Frank de Boer over twee duels bezien tegen Rapid Wien. In Oostenrijk werd een 0-2 voorsprong weggegeven (2-2) en de return in de ArenA eindigde in een 2-3 zege voor Rapid.

Bezig met laden …