voetbalzone

Klagende Matthäus keert terug naar Hongarije

10 jun 2009, 18:26
Laatst bijgewerkt: 10 jun 2009, 18:26
Advertentie
Enkele dagen na de klaagzang van Lothar Matthäus (‘Wat hebben clubs tegen mij?’) heeft de Duitser een nieuwe club gevonden. Matthäus gaat aan de slag bij het Hongaarse FC Fehérvár, dat het afgelopen seizoen als zesde eindigde in de nationale competitie. Matthäus tekende voor twee jaar met een optie voor nog een extra seizoen.



De Duitser is geen onbekende voor het Hongaarse voetbal, aangezien hij in het verleden al eens bondscoach was van het land. Matthäus werkte verder nog voor Rapid Wien, Partizan Belgrado, Atlético Paranaense, Red Bull Salzburg en Maccabi Netanya. Laatstgenoemde nam een aantal maanden terug afscheid van de coach wegens een gebrek aan geld.

Matthäus moest vervolgens lang wachten op een aanbieding van een nieuwe club en zei vrijdag al dat hij daar weinig van begreep. “Tegen de trainer Matthäus kan men in ieder geval niets hebben”, zei hij. “Ik heb altijd aanvallend voetbal gespeeld met mijn ploegen, heb in het buitenland prijzen gewonnen en heb jonge spelers kansen gegeven. Blijkbaar valt niemand dat op.” FC Fehérvár gunt hem een nieuwe uitdaging.
Bezig met laden …