voetbalzone

Klap voor Newcastle: ‘Hij wil niet als ‘de vervanger van Cabaye’ komen’

Daniel Cabot Kerkdijk30 jan 2014, 19:15
Laatst bijgewerkt: 30 jan 2014, 19:15
Advertentie

Newcastle United heeft donderdag een flinke domper te verwerken gekregen. De club uit Engeland verkocht Yohan Cabaye woensdag voor minimaal twintig miljoen euro aan Paris Saint-Germain en had Clément Grenier op het oog als vervanger. Olympique Lyon ontving een ‘interessant bod’, maar het is nu de middenvelder die een streep door een winterse overgang heeft gezet.

voetbalzone

“Het is niet makkelijk om een club als Newcastle United af te zeggen”, erkent zaakwaarnemer Frédéric Guerra donderdagavond. “Maar Clément heeft ervoor gekozen om in Lyon te blijven. De voorwaarden van zijn vertrek zouden geen positief effect hebben gesorteerd. Hij zou bovendien niet als Clément Grenier naar Newcastle United zijn gegaan, maar als ‘de vervanger van Cabaye’.”

Grenier, 23 jaar, debuteerde in het seizoen 2009/10 in de hoofdmacht van Olympique Lyon en is tot een belangrijke pilaar voor les Gones uitgegroeid. Vorig jaar maakt hij zijn debuut als A-international van Frankrijk. Newcastle United versterkte zich woensdag met Luuk de Jong. De aanvaller wordt gehuurd van Borussia Mönchengladbach, met optie tot koop.

Bezig met laden …