voetbalzone

Kleintje afgewezen: ‘Iedere keer stapte ik uit bed, hopende dat ik was gegroeid’

Tim Siekman19 feb 2018, 15:50
Laatst bijgewerkt: 19 feb 2018, 15:50
Advertentie

Lorenzo Insigne voelt zich de koning te rijk. De aanvaller van Napoli zegt bij The Players' Tribune dat hij altijd al droomde om te acteren voor i Partenopei. Lange tijd leek het erop dat de Italiaan, 1 meter en 63 centimeter lang, zelfs helemaal niet in aanmerking zou komen voor een profcarrière vanwege zijn geringe lengte. Uiteindelijk hapte Napoli toe.

"Voor mij was er geen andere droom dan voor Napoli voetballen. Ik deed geen andere sporten, ik dacht alleen aan voetbal. Maar toen ik opgroeide en verschillende keren op proef mocht komen bij clubs, Internazionale, Torino en zelfs Napoli, zeiden de scouts steeds hetzelfde tegen mij. Nou, eigenlijk niet tegen mij, maar tegen mijn vader. Hij bracht me telkens het slechte nieuws."

"En het was steeds hetzelfde verhaal: 'We vinden hem goed, maar hij is een kleintje.' In Italië is men echt zo 'eerlijk'. Ze hebben me allemaal afgewezen vanwege mijn lengte. Toen mij dit als veertienjarige werd medegedeeld door Torino… Laten we zeggen dat ik niet meer wilde spelen. Ik vertelde mijn familie dat het nutteloos zou zijn. Ik was nou eenmaal te klein. Techniek, kracht, snelheid: je kan gewoon harder werken en zodoende beter worden. Maar je lengte? Wat kan je doen?"

"Iedere ochtend stapte ik uit, hopende dat ik in die nacht was gegroeid. Maar niets. Dus ik zei tegen mijn vader: 'Het is onmogelijk, ik ben er klaar mee.' Maar hij zei: 'Ok, wat gaan we dan doen?' En ik: 'Tja, wat ga ik doen?' Dus ik bleef voetballen bij de lokale voetbalclub en Napoli kwam weer langs toen ik vijftien was. Ze gaven me weer een kans. Er waren heel veel kandidaten, maar op de een of andere manier zagen ze iets in mij. Geweldig."

Bezig met laden …