voetbalzone

Klinsmann: ‘Bijzonder dat we het nog omdraaiden tegen zo'n voetballand’

Erik van Dam06 jun 2015, 07:31
Laatst bijgewerkt: 06 jun 2015, 07:31
Advertentie
voetbalzone

Jürgen Klinsmann boekte vrijdagavond een mooie zege met de Verenigde Staten. In de Amsterdam ArenA pakten zijn spelers een 3-4 overwinning op Oranje en dat geeft de bondscoach moed. Hij weet dat het ook anders had kunnen aflopen, maar ziet de overwinning als iets om op voort te bouwen voor de toekomst. “Sterker worden tijdens kampioenschappen is voor ons de uitdaging”, sprak hij aan FOX Sports.

Bobby Wood besliste de ontmoeting in de slotfase en schonk de VS de zege. “Het was een vermakelijke wedstrijd en het kon beide kanten opvallen. Nederland had ook kunnen winnen en het had 5-4 of 6-5 kunnen zijn, want er kwamen veel kansen”, had Klinsmann gezien. “Maar ik ben natuurlijk heel tevreden over ons optreden, want we zijn een jonge ploeg die nog veel leert. En als je dan met 3-1 achter staat tegen zo’n groot voetballand als Nederland, is het heel bijzonder als je dat nog weet om te draaien in de laatste minuten.”

Klinsmann legt uit dat de Amerikanen de laatste zes tot acht maanden ook vaak de andere kant van de medaille zagen. Team USA leek dan op weg naar de winst, maar moest toch nog het hoofd buigen. Het gaat erom, aldus de Duitser, dat de Verenigde Staten leren consistenter te worden. “Sterker worden in knock-outwedstrijden, tijdens kampioenschappen, dat is voor ons de uitdaging. Zoals we tegen België verloren op het WK 2014. We hebben nog veel werk te doen.”

Bezig met laden …