voetbalzone

Klinsmann blijft langer in Verenigde Staten en breidt takenpakket uit

Thijs Post12 dec 2013, 19:22
Laatst bijgewerkt: 12 dec 2013, 19:22
Advertentie

Jürgen Klinsmann blijft de komende jaren verbonden aan de nationale ploeg van de Verenigde Staten. De bondscoach van Team USA heeft namelijk een contract getekend dat hem tot medio 2018 in Noord-Amerika houdt. Het takenpakket van de Duitser wordt bovendien uitgebreid.

/

Klinsmann blijft bondscoach en gaat tevens aan het werk als technisch directeur, zo laat hij weten in de Amerikaanse media. “De rol van technisch directeur is een enorme uitdaging voor mij. We proberen de lijnen tussen de jeugdploegen, het opleiden van de trainers en het opleidingsinstituut steeds korter te maken. Ik kijk ernaar uit om nieuwe ideeën te horen en om met zoveel getalenteerde mensen te werken.”

“Het betekent veel werk, maar het betekent ook kansen en mogelijkheden”, aldus Klinsmann, die in juli 2011 werd aangesteld als bondscoach van de Verenigde Staten. Met die ploeg plaatste hij zich voor het WK in Brazilië. In het verleden was de 49-jarige oud-voetballer als trainer werkzaam bij de nationale ploeg van Duitsland en Bayern München.

Bezig met laden …