voetbalzone

Klinsmann: ‘Ik leerde hem kennen als zestienjarige, toen zagen we het al’

Peter Nusselder19 nov 2013, 15:19
Laatst bijgewerkt: 19 nov 2013, 15:19
Advertentie

Jürgen Klinsmann beleeft niet veel goede herinneren aan het jaar dat hij trainer van Bayern München was, maar de huidige bondscoach van de Verenigde Staten weet nog wel dat hij tijdens het seizoen 2008/09 een groeibriljant ontdekte in de jeugdopleiding van der Rekordmeister. Inmiddels heeft David Alaba zich ontwikkeld tot een onomstreden basisspeler in de hoofdmacht van de Duitse topclub.

/

Louis van Gaal turnde de jeugdige Alaba om van middenvelder tot linksback, maar voordat de Nederlander het voor het zeggen kreeg in München had Klinsmann de kwaliteiten van de Oostenrijker al herkend. “Ik heb hem leren kennen als zestienjarige, en toen hebben we al veel over hem en over zijn potentie gesproken. Hij is een uitzonderlijk talent”, vertelt de keuzeheer van de VS aan Krone.

Klinsmann is niet alleen onder de indruk van de prestaties van de nu 21-jarige Alaba, maar ook van diens houding buiten het veld. “Het mooiste van alles vind ik nog wel dat die jongen met beide benen op de grond is blijven staan”, zegt de trainer van het Amerikaans elftal, dat het dinsdag tijdens een oefeninterland opneemt tegen Oostenrijk.

Bezig met laden …