voetbalzone

‘Klinsmann keert na achttien jaar weer terug in Premier League’

Erik van Dam13 apr 2016, 19:09
Laatst bijgewerkt: 13 apr 2016, 19:09
Advertentie

Jürgen Klinsmann is naar verluidt in de race om na dit seizoen hoofdcoach te worden van Everton. De 51-jarige Duitser is nu nog bondscoach van de Verenigde Staten, maar zou in de zomer Roberto Martínez kunnen opvolgen op Goodison Park. Everton beleeft geen goed seizoen in de Premier League en mogelijk leidt dat straks dus tot een wissel van de wacht.

/

Everton staat momenteel veertiende in de rangschikking. The Toffees hebben wel de halve finales in de FA Cup bereikt, maar toch zou de directie niet veel vertrouwen hebben in een nieuw seizoen onder leiding van Martínez. Hij werd in juli 2013 aangesteld en in de Engelse media wordt al langer gespeculeerd dat de rek er inmiddels wel uit is tussen trainer en club.

Klinsmann zou gezien worden als een geschikte kandidaat-opvolger. Hij was van 2004 tot 2006 bondscoach van Duitsland en trad later in dienst als hoofdcoach van Bayern München, maar werd nog voor het eind van zijn eerste seizoen ontslagen. Later zei Karl-Heinz Rummenigge openlijk dat de aanstelling van Klinsmann een vergissing was. Sinds juli 2011 zwaait Klinsi de scepter bij de Verenigde Staten.

Als de Duitser daadwerkelijk benaderd wordt door Everton en ‘ja’ zegt, laat hij na achttien jaar zijn gezicht weer zien in de Premier League. In het seizoen 1997/98 sloot hij zijn profloopbaan af in het shirt van Tottenham Hotspur.

Bezig met laden …