voetbalzone

Klinsmann roept op ludieke wijze op tot steun van Amerikaanse volk

Thijs Post26 jun 2014, 09:55
Laatst bijgewerkt: 26 jun 2014, 09:55
Advertentie
voetbalzone

Donderdag is een belangrijke dag voor het Noord-Amerikaanse voetbal. De Verenigde Staten spelen tegen Duitsland en een gelijkspel is voldoende om de achtste finale te bereiken. Bondscoach Jürgen Klinsmann hoopt op de steun van het Amerikaanse volk en dat probeert hij op een ludieke manier te bewerkstelligen.

De Amerikaanse voetbalbond heeft namens Klinsmann een ‘handgeschreven’ brief uitgegeven voor voetbalfans, die het briefje kunnen inleveren bij hun werkgever. De wedstrijd tussen de VS en Duitsland wordt namelijk gespeeld onder werktijd en Klinsmann hoopt dat iedereen voor de televisie zit. De fans kunnen met de goedkeuring van Klinsmann dus vragen om een vrije dag.

Het bericht werd uitgegeven via het Twitterkanaal van de bond en het werd al snel meer dan 18.000 keer geretweet. Dat de Verenigde Staten en Duitsland gaan gelijkspelen staat op voorhand al bijna vast. Duitsland wordt dan groepswinnaar, de VS gaat mee als nummer twee en Portugal en Ghana zijn in dat geval uitgeschakeld. Saillant detail: de bondscoaches, Klinsmann en Joachim Löw, zijn goede vrienden.


Bezig met laden …