voetbalzone

Klopp baalt niet: ‘Dit is voor ons een hele goede uitgangspositie’

Erik van Dam24 feb 2015, 22:19
Laatst bijgewerkt: 24 feb 2015, 22:19
Advertentie

Zonder serieus de mindere te zijn, verloor Borussia Dortmund dinsdag met 2-1 bij Juventus in de achtste finales van de Champions League. Trainer Jürgen Klopp zag hoe zijn team voor rust achter kwam en zich daarna terug knokte naar 1-1 via Marco Reus. Kort voor rust werd de eindstand al bepaald en met een 2-1 verlies kon de coach van de Duitsers best leven.

voetbalzone

“1-2 is voor ons een hele goede uitgangspositie”, aldus Klopp. “In de return liggen alle opties voor ons nog helemaal open. In de tweede helft hebben we wel wat geluk gehad, dat Juventus niet een derde keer scoorde, maar ik zie mogelijkheden.” De trainer kreeg bijval van Reus. “We zullen beter moeten verdedigen in de terugwedstrijd, dan moeten we de rug rechten”, zei de middenvelder strijdbaar. “Voorbij is het zeker nog niet.”

Dortmund-verdediger Lukasz Piszczek viel al in de eerste helft geblesseerd uit. Na iets meer dan een half uur ging hij naar de kant en kwam Matthias Ginter erin. “Het ziet er niet zo goed uit”, was het enige dat Klopp er direct na de wedstrijd over kon zeggen. De komende dagen moet blijken of de thuiswedstrijd van zaterdag tegen Schalke 04 op de tocht staat.

Bezig met laden …