voetbalzone

Klopp baart opzien langs de kant: ‘Ze reageerden er goed op’

Dominic Mostert27 nov 2016, 11:15
Laatst bijgewerkt: 27 nov 2016, 11:15
Advertentie

Liverpool hielp zaterdag kans na kans om zeep tegen Sunderland, maar stapte dankzij twee late doelpunten toch met een 2-0 overwinning van het veld. Jürgen Klopp baarde opzien op Anfield, door tekeer te gaan tegen het thuispubliek: hij verlangde meer steun van de supporters. Liverpool kon het enthousiasme goed gebruiken tegen het ultra-defensieve Sunderland, vond de oefenmeester.

/

"Ik snap dat het niet heel rumoerig was, maar als je tegen ploegen speelt die de bus parkeren, zit de excitement in de details", verklaart Klopp in gesprek met Sky Sports. "Ze speelden defensiever dan eenieder had kunnen voorspellen. Normaal gesproken hebben ze anderhalve spits, ditmaal speelden ze met 0,75 aanvallers. Victor Anichebe moest als linksback spelen, terwijl ze constant een man hadden op Philippe Coutinho. Maar daar moet je een oplossing voor vinden en dat deden de jongens."

Klopp zegt nog nooit een wedstrijd gezien te hebben waarin de ene ploeg zó verdedigend speelt en de andere 'iedere seconde een kans creëert'. Een kwartier voor tijd brak Divock Origi de ban, waarna James Milner vanaf elf meter de eindstand verzorgde. "Iedereen moet z'n taken uitvoeren en mijn taak was om het publiek eraan te herinneren dat we hun hulp nodig hadden. Ze reageerden er heel goed op", aldus Klopp.

Bezig met laden …