voetbalzone

Klopp beschermt aankoop: ‘We kennen hem nog niet lang genoeg’

Dominic Mostert27 okt 2018, 19:32
Laatst bijgewerkt: 27 okt 2018, 19:32
Advertentie

Het was voor Jürgen Klopp geen gemakkelijke keuze om Xherdan Shaqiri zaterdag op de bank te laten beginnen in de wedstrijd tussen Liverpool en Cardiff City (4-1). De Zwitser begon het seizoen als reserve, maar krijgt de afgelopen weken steeds meer kansen van Klopp. Zaterdag viel hij echter pas een halfuur voor tijd in en volgens de trainer had dat te maken met het drukke schema van de middenvelder.

Shaqiri nam na zijn invalbeurt de 3-1 voor zijn rekening. "Hij had al vier wedstrijden op rij bijna negentig minuten gespeeld. Twee interlands voor Zwitserland, en daarna de wedstrijd tegen Huddersfield Town en Rode Ster Belgrado met ons. We kennen Shaq nog niet lang genoeg om te weten hoe hij daarop reageert. Soms moet je spelers beschermen totdat je ze wat beter kent", verklaart Klopp na afloop over de zomeraankoop van vijftien miljoen euro.

"Hij viel in en was betrokken bij twee goede doelpunten. Het was heel moeilijk om hem buiten de basis te houden, want hij was een geschikte speler voor deze wedstrijd", vervolgt de Duitser. "Maar we moesten bepalen wat het juiste was om te doen. Voetbalwedstrijden duren uiteindelijk 97 à 98 minuten en daar heb je 14 spelers voor nodig. Vandaag gebruikten we er 13, maar het maakt een enorm verschil dat je zulke kwaliteit het veld in kan brengen."

Liverpool gaat met 26 punten aan kop in de Premier League en heeft 3 punten meer dan Manchester City. The Citizens gaan maandag nog op bezoek bij Tottenham Hotspur en dus wil Klopp zijn ploeg nog geen lijstaanvoerder noemen. "Het aantal punten maakt het verschil. Het verschil tussen 23 en 26 punten voelt aan als 20 punten. Het is ongelooflijk dat vijf of zes clubs zoveel punten hebben verzameld, maar dat zorgt voor een nog spannendere competitie."

Bezig met laden …