voetbalzone

Klopp betreurt: 'Kagawa op links, ik krijg er tranen in mijn ogen van'

Daniel Cabot Kerkdijk21 mei 2013, 08:50
Laatst bijgewerkt: 21 mei 2013, 08:50
Advertentie

Borussia Dortmund is de laatste jaren tot een Europese (sub)topclub uitgegroeid, maar ondervindt daar ook de nadelen van. De Bundesligist zag in de afgelopen seizoenen onder meer Nuri Sahin (inmiddels terug) en Shinji Kagawa vertrekken en na dit seizoen maakt Mario Götze de overstap naar Bayern München. Jürgen Klopp benadrukt dat spelers goed moeten nadenken over een transfer.

/

"Shinji Kagawa is een van de beste voetballers ter wereld en nu speelt hij twintig minuten bij Manchester United, op links!", claimt Klopp dinsdag in gesprek met the Guardian. "Mijn hart is gebroken. Echt, ik krijg er tranen in mijn ogen van. Shinji moet centraal op het middenveld spelen. Hij is een aanvallende middenvelder die continu het doel van de tegenstander zoekt, zijn scorend vermogen is ongekend."

"Maar voor de meeste Japanners betekent spelen voor Manchester United meer dan spelen voor Borussia Dortmund", erkent Klopp, die graag over Christian Eriksen van Ajax wil beschikken. "Bij zijn afscheid stonden we twintig minuten in elkaars armen te huilen. Een jaar eerder vertrok Nuri Sahin naar Real Madrid omdat dat de grootste club ter wereld is. Nu is hij weer terug. Als spelers geduldig genoeg zouden zijn, kunnen we dit team tot een van de sterkste elftallen ter wereld laten uitgroeien."

Bezig met laden …